Thema

Gezondheid, zorg & welzijn

De gezondheidszorg staat voor een grote uitdaging! Hoe maken we de transitie van curatie naar preventie? We wéten inmiddels wel hoe we gezond moeten leven, maar toch worden gezondheidsverschillen steeds groter en heeft niet iedereen de juiste gezondheidsvaardigheden. Met behulp van gedragsinzichten krijg je je doelgroep toch – letterlijk en figuurlijk – in beweging!

Overzicht

Hoe zorg je voor vitale medewerkers? Hoe stimuleer je burgers om meer te sporten en bewegen? Hoe begeleid je cliënten of patiënten naar een gezondere leefstijl? Hoe behaal je de doelen uit je lokale preventieakkoord om roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht terug te dringen? 

We weten allemaal dat gezond eten, voldoende sporten en bewegen, goed slapen en stress beheersen belangrijke componenten zijn om een gezond en vitaal leven te leiden. Toch blijkt het in de praktijk vaak lastig om je leefstijl aan te passen. Van jezelf én van je doelgroep. 

Met onze expertise in gedragsverandering en gezondheidsbevordering sluiten we met effectieve interventies en campagnes aan bij hoe mensen écht werken. 

Vraagstukken

  • Leefstijl en preventie (gezond eten, bewegen, slapen en stress reduceren)

  • Vitale organisaties (gezonde medewerkers)

  • Transities in de zorgsector (van curatie naar preventie)

  • Welzijn (zoals eenzaamheid, psychologische en sociale veiligheid)

Krijg een uur gratis advies van een van onze gedragsexperts over jouw gezondheidsvraagstuk

Onze projecten

Campagne voor een gezonde lever

SJB Media en farmaceut Norgine signaleerden ernstige gevolgen van een ongezonde leeftstijl op de lever. Wij voerden een gedragsanalyse uit en ontwikkelden een gedragsstrategie voor een campagne om leververvetting te voorkomen. Het uitgangspunt van de campagne werd het inzetten op kleine, behapbare gedragsdoelen, waarbij de doelgroep vertrouwen heeft in het eigen kunnen. 

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

In opdracht van het Trimbos-instituut ontwikkelden we een nieuwe disclaimer voor kansspelen. ‘Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+’ speelt in op verliesaversie van mensen, laat voelen dat er meer te verliezen is dan alleen geld en geeft een handelingsperspectief.

Bij het Trimbos-instituut is bekend hoe moeilijk het is om gedragsverandering goed en wetenschappelijk onderbouwd aan te pakken. De samenwerking met D&B bij een uitdagend en complex project is door ons als zeer positief en professioneel ervaren. Er wordt snel geschakeld en er kan op inhoudelijk hoog niveau gestuurd en bijgestuurd worden tijdens het project. Dat draagt bij aan een beter resultaat. Op naar de volgende samenwerking.

Tony van Rooij, projectleider Gamen, Gokken en Mediawijsheid, Trimbos-instituut

 

Ons aanbod

Onderzoek & Advies

We onderzoeken jouw gedragsvraagstuk en adviseren over effectieve oplossingen die gedrag langdurig veranderen, op basis van wetenschap. In de vorm van een gedragsinterventie of een campagnestrategie. Ook ondersteunen we bij de implementatie en meten we het effect van de interventie of campagne.

Op zoek naar onderzoek en advies?

Opleiding & Inspiratie

We inspireren je met lezingen, geven je handvatten voor gedragsverandering in workshops of leiden je op tot gedragsveranderaar. Altijd op maat gemaakt. In samenwerking met de Behavior Change Academy geven we incompany- en postacademische opleidingen. Of we slaan de handen ineen met onze themateams voor een specialisatieopleiding.

Op zoek naar een lezing, workshop of opleiding?

Kennisborging

We zorgen voor de borging van gedragskennis in jouw organisatie. Door een talentvolle gedragsveranderaar te detacheren in jouw organisatie, je gedragscoaching te geven door een ervaren gedragsexpert of zelfredzaam te maken met gedrag door onze Behavior Change Tool.

Op zoek naar de borging van gedragskennis in jouw organisatie?

Krijg een uur gratis advies van een van onze gedragsexperts over jouw gezondheidsvraagstuk

Vraag het Sabine

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten op het gebied van gedragsverandering in Gezondheid, Zorg & Welzijn. Mail of bel naar:

Of vul dit formulier in

Tevreden klanten

Diensten

Bij D&B veranderen we gedrag op verschillende manieren en in verschillende domeinen. Lees meer over onze werkwijze en expertises.

Blogs

Ontdek nieuwe inzichten op het gebied van gedragsverandering. Onze artikelen staan vol met praktische tips.

Hallo, ik ben Sabine.

Zit je met een vraagstuk over gezondheid, zorg en welzijn? Laten we sparren! Bel mij op 0634339795 of mail: