Thema

(Werk)Geluk

Hoe verhoog je productiviteit, creativiteit en sociaal gedrag van je medewerkers zonder te investeren in salarisverhoging of extra vrije dagen? Hoe empower je patiënten en studenten?

Overzicht

9-tot-5-mentaliteit

Jouw organisatie is stabiel. Je werknemers doen wat ze moeten doen en de kwaliteit van het werk is oké. Maar jij wil meer! Hoe zorg je ervoor dat je mensen een tandje bijzetten? Dat ze meer creatieve oplossingen bedenken en zich minder vaak ziek melden? Salarisverhoging en extra vrije dagen bieden ligt voor de hand, maar dat leidt meestal niet tot het gewenste resultaat. Een belangrijke pijler die we vaak overslaan is geluk. Gelukkige mensen werken harder, werken beter samen en zijn bijna nooit ziek. Maar kun je geluk wel beïnvloeden? En hoe doe je dat dan?

Overzicht

Geluk leid tot succes

Geluk is zeker beïnvloedbaar! Niet met meer loon of een bonus, maar wel door in te spelen op gedragsmechanismen. Geluk is namelijk, in tegenstelling tot wat we lang dachten, grotendeels afhankelijk van ons eigen gedrag. Gedragsveranderingtechnieken leiden dan ook tot meer geluk. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van vrijheidsgevoelens en het benadrukken van positieve gebeurtenissen. Slim gebruik van deze maatregelen helpt je medewerkers en daarmee je organisatie vooruit. Succes leidt niet tot geluk maar geluk leidt tot succes!

Heb je vragen over de wetenschap van geluk?

Cijfers

Onderzoek laat zien dat geluk in organisaties onder meer zorgt voor:

43%

meer productiviteit

86%

meer creativiteit

66%

minder ziekteverzuim

41%

minder gezondheids- gerelateerde ongelukken

37%

meer verkoop

Krijg een uur gratis advies van een van onze gedragsexperts over jouw geluksvraagstuk

Onze projecten

Geluk betrouwbaar meten

Denk je nu: klinkt mooi die voordelen van geluk, maar hoe ontdek ik of mijn geluksmaatregelen succes hebben? Hoe meet ik geluk? D&B is een betrouwbaar meetinstrument aan het ontwikkelen dat op elk gewenst moment via een dashboard laat zien hoe gelukkig je doelgroep is. Voor alle ‘ingrediënten’ van geluk zoals, tevredenheid, verbondenheid en autonomie, zie je een score op het dashboard. Deze gegevens kun je vergelijken over tijd. Zo kun je het effect van geluksinterventies meten.

Ben je benieuwd en wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Voor updates kun je ons ook volgen op Linkedin.

Geluk-ouderen-zorginstelling

Patiënten en studenten empoweren met geluk

Gelukkige mensen zijn productiever, creatiever, socialer, gezonder enzovoorts. Ook in zorginstellingen en in het onderwijs biedt het verhogen van geluk daarom kansen. Zo kun je perioden van ziekte dragelijker maken, eenzaamheid bij ouderen bestrijden en studenten meer uit hun studie (en leven) laten halen.

Onlangs hebben we geluk van ouderen in een zorginstelling aanzienlijk verhoogd met relatief simpele initiatieven. Binnenkort vertellen we hier hoe we dat gedaan hebben.  

Geluksmanagement brengt je organisatie in een stroomversnelling. Gelukkige collega's hebben meer energie, zijn creatiever, werken beter samen, en zijn veel minder vaak ziek.

Timon Hoitink, senior gedragsadviseur en directeur D&B

Ons aanbod

Onderzoek & Advies

We onderzoeken jouw gedragsvraagstuk en adviseren over effectieve oplossingen die gedrag langdurig veranderen, op basis van wetenschap. In de vorm van een gedragsinterventie of een campagnestrategie. Ook ondersteunen we bij de implementatie en meten we het effect van de interventie of campagne.

Op zoek naar onderzoek en advies?

Opleiding & Inspiratie

We inspireren je met lezingen, geven je handvatten voor gedragsverandering in workshops of leiden je op tot gedragsveranderaar. Altijd op maat gemaakt. In samenwerking met de Behavior Change Academy geven we incompany- en postacademische opleidingen. Of we slaan de handen ineen met onze themateams voor een specialisatieopleiding.

Op zoek naar een lezing, workshop of opleiding?

Kennisborging

We zorgen voor de borging van gedragskennis in jouw organisatie. Door een talentvolle gedragsveranderaar te detacheren in jouw organisatie, je gedragscoaching te geven door een ervaren gedragsexpert of zelfredzaam te maken met gedrag door onze Behavior Change Tool.

Op zoek naar de borging van gedragskennis in jouw organisatie?

Vraag het Sade

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten op het gebied van gedragsverandering in (Werk)geluk. Mail naar:

Of vul dit formulier in

Tevreden klanten

Diensten

Bij D&B veranderen we gedrag op verschillende manieren en in verschillende domeinen. Lees meer over onze werkwijze en expertises.

Blogs

Ontdek nieuwe inzichten op het gebied van gedragsverandering. Onze artikelen staan vol met praktische tips.

Hallo, ik ben Sade.

Zit je met een vraagstuk over (werk)geluk? Laten we sparren! Bel mij op 0643239648 of mail: