Thema

Onderwijs

Onderwijs is de sleutel naar vele deuren. Een kansrijke toekomst voor kinderen, minder armoede, meer kansengelijkheid en de ontwikkeling van de maatschappij. Maar past deze sleutel altijd?

Overzicht

De vele keuzemomenten, van kind tot schoolbestuur, kan de kracht van onderwijs maken of breken. En dat gaat over gedrag. Wij denken graag mee hoe het onderwijs en de structuur ervan wordt ingericht, zodat het volle potentieel ervan wordt benut.

Vraagstukken

  • Digitalisering onderwijs
  • Studie- en schoolkeuze
  • Kwaliteit van onderwijs verbeteren
  • Beschikbare onderwijsmiddelen doelmatig inzetten
  • Cultuureducatie stimuleren

Krijg een uur gratis advies van een van onze gedragsexperts over jouw onderwijsvraagstuk

Onze projecten

Stimuleren digitalisering onderwijs

Digitale leer- en hulpmiddelen worden steeds meer ingezet in het onderwijs. Maar hoe zorg je ervoor dat leraren, schoolleiders en onderwijsbestuurders deze middelen effectief gebruiken en zo de kwaliteit van het onderwijs verbeteren? Voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) maakten we een meerjarenstrategie om de digitale transitie van het onderwijs mogelijk te maken. 

Nationaal Programma Onderwijs

De coronacrisis vraagt veel van iedereen in het onderwijs. Daarom helpt het Nationaal Programma Onderwijs leervertragingen in te halen en het onderwijs te verbeteren. Zo kunnen scholen kiezen voor passende interventies op basis van de menukaart met kansrijke interventies. Wij hebben binnen dit programma van het ministerie van OCW meegedacht met o.a de website, de menukaart en diverse brieven.

Gedragsstrategie bovenmatige reserves

Wij adviseerden het ministerie van OCW over hoe de onderwijsmiddelen die beschikbaar zijn doelmatig ingezet worden voor de kwaliteit van het onderwijs.

Cultuureducatie stimuleren

We onderzoeken voor Rijnbrink hoe we cultuureducatie bij scholen kunnen stimuleren.

Gedragsverandering ondersteunt de kracht van het onderwijs

Ons aanbod

Onderzoek & Advies

We onderzoeken jouw gedragsvraagstuk en adviseren over effectieve oplossingen die gedrag langdurig veranderen, op basis van wetenschap. In de vorm van een gedragsinterventie of een campagnestrategie. Ook ondersteunen we bij de implementatie en meten we het effect van de interventie of campagne.

Op zoek naar onderzoek en advies?

Opleiding & Inspiratie

We inspireren je met lezingen, geven je handvatten voor gedragsverandering in workshops of leiden je op tot gedragsveranderaar. Altijd op maat gemaakt. In samenwerking met de Behavior Change Academy geven we incompany- en postacademische opleidingen. Of we slaan de handen ineen met onze themateams voor een specialisatieopleiding.

Op zoek naar een lezing, workshop of opleiding?

Kennisborging

We zorgen voor de borging van gedragskennis in jouw organisatie. Door een talentvolle gedragsveranderaar te detacheren in jouw organisatie, je gedragscoaching te geven door een ervaren gedragsexpert of zelfredzaam te maken met gedrag door onze Behavior Change Tool.

Op zoek naar de borging van gedragskennis in jouw organisatie?

Vraag het Sade

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten op het gebied van gedragsverandering in Onderwijs. Mail of bel naar:

Of vul dit formulier in

Tevreden klanten

Diensten

Bij D&B veranderen we gedrag op verschillende manieren en in verschillende domeinen. Lees meer over onze werkwijze en expertises.

Blogs

Ontdek nieuwe inzichten op het gebied van gedragsverandering. Onze artikelen staan vol met praktische tips.

Hallo, ik ben Sade.

Zit je met een vraagstuk over onderwijs? Laten we sparren! Bel mij op 0643239648 of mail: