Terugblik op 2018: onze hoogtepunten

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Een jaar waarin we bijzondere contacten legden en onze organisatie verder lieten groeien. Een jaar vol mooie, soms ook spannende hoogtepunten. We kozen er enkele uit om met jou te delen.

  • Er zijn drie prachtige D&Baby’s geboren. Jorn werd vader van Mije, Eva verwelkomde Lou en Leonie sloot Noa in haar armen.
  • We voerden met z’n allen maar liefst 93 opdrachten uit. Stuk voor stuk bijzonder en soms compleet verschillend, maar altijd met één belangrijke overeenkomst: ze dragen bij aan een fijnere maatschappij.
  • We leidden meer dan 400 professionals op tot gedragsveranderaar. Onze kennis en werkwijzen overdragen op anderen doen we het allerliefst!
  • We breidden ons team uit met zes nieuwe gedragstalenten: Luuk, Sabine, Max, Tünde, Maureen en Lieske. Wil je meer over ze weten? Klik dan hier.
  • We kozen er in 2017 voor om onze organisatiestructuur te veranderen. Waarom? We groeien hard. Dat is geweldig, maar ook een uitdaging. De groepsdynamiek verandert en het wordt lastiger om slim gebruik te maken van elkaars ervaring en kennis. Vorig jaar vertelden we je dat we twee teams oprichtten die zich richten op een specifiek thema, namelijk Afval & Milieu en Geluk. Dit jaar zijn daar nog twee teams bij gekomen, te weten Mobiliteit en Werk & Inkomen. En dat bevalt goed! We waarborgen kennis binnen de teams én breiden deze uit. Daar plukken zowel wij zelf als onze opdrachtgevers de vruchten van.
  • We renoveerden ons monumentale kantoorpand in Nijmegen. Niet alleen om er een aangename en inspirerende werkplek van te maken, maar ook om het pand energiezuiniger te maken!
  • Onze D&B’ers en projecten bereikten meerdere malen de landelijke media. Zo werd Ruud massaal bevraagd over het ‘Roep boe tegen spookfietsers’-experiment in Rotterdam (zie bijvoorbeeld dit artikel van RTL Nieuws), vertelde Ap over de link tussen geluk en geld op NPO Radio 2 en sprak Roos met Nu.nl over de aantrekkingskracht van escaperooms.

En 2019 dan?

Kortom, 2018 was een geweldig jaar, maar ook voor 2019 staat er veel moois op de planning. Zo starten we nieuwe gedragsopleidingen om nog meer mensen belangrijke inzichten uit de gedragswetenschap te leren, buigen we ons hoofd over nieuwe gedragsvraagstukken, ontwikkelen we nieuwe oplossingen en interventies, zetten we de ontwikkeling van onze teams door en delen we graag weer onze inzichten met jou via ons blog.

Met al deze initiatieven dragen we een steentje bij aan een fijnere maatschappij. Maar dat doen we uiteraard niet alleen. Samen met jou zorgen we voor vooruitgang door gedragsverandering en daar willen we je voor bedanken!

D&B in je kerstboom

Als dank hebben we een klein kerstcadeautje voor je. We maakten een speciale D&B-bal (klik!) voor jou en alle andere trouwe volgers. Knutsel de bal in elkaar, hang deze in je (kerst)boom en wie weet werkt het als een geheugensteuntje om gedragsverandering toe te passen op al je goede voornemens!

Nog meer hulp nodig om je goede voornemens vol te houden? We schreven een blog over implementatie-intenties, dé gedragsveranderingstechniek om je daarbij te helpen.

Heel veel succes en namens ons allemaal:

Geniet van de feestdagen en alle goeds voor 2019!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Downloading new knowledge

Mis geen waardevolle inzichten meer! Schrijf je in en ontvang artikelen en andere informatie over de psychologie van gedragsverandering, ons perspectief op gedrag, beïnvloedingstechnieken, best-practices en nog veel meer.

Je kunt je op elk moment weer afmelden. Wij gaan zorgvuldig met je emailadres om en zullen nooit spam versturen. Bekijk ook onze privacyverklaring.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *